Spenning til siste innspurt

Fjellrev under fullmåne og nordlys.

Det er unge Tobias Gjerde som virkelig får vist seg fram i runde ni i NM i Naturfoto 2022. Ikke bare leverer han rundens beste bilde, men han stikker også av med prisen for «Månedens bilde». Gjerde samler også nok poeng til å vinne runden sammenlagt med 23,5 poeng foran Bjørn Erik Hellang og Arne K. Mala.

Gjerde hopper også to plasser på sammenlagtlista, og deler nå fjerdeplassen med Oddgeir Sagerup. Disse ligger nå knappe 19 poeng bak ledende Hellang, så teoretisk er førsteplassen innen rekkevidde for disse to.

Større mulighet til å kapre førsteplassen har nok Arne K. Mala på andre plass (7,25 poeng bak) og Jarl Kjetil Johnsen på tredje plass (11,9 poeng bak). Det skal nemlig deles ut inntil 30 poeng i runde 10 i den ordinære runden. I tillegg kommer «finalerunden», der det deles ut inntil 3 poeng per gullbilde. Dette gjør at det, som vanlig, blir spenning helt til siste slutt. Det er den med flest poeng til slutt som kåres til «Årets naturfotograf 2022» og det gullbilde som får flest poeng, maksimalt 13, som blir «Årets naturbilde 2022». 

Runde 9 var også en «temarunde», der juryen velger ut ett bilde som svarer på temautfordringen – som denne gangen var temautfordringen «Høst». Her var det Geir O. Pedersen med bildet av «mannen som går på vannet» fra Rondane juryen falt for. Geir O. Pedersen blir dermed vinner av temapremien – en kamerakikkert fra Canon.

Klikk her for å se resultatene for runde 9/2022

Klikk her for å se sammenlagtresultatene for runde 9/2022

Klikk her for å se sammenlagtresultatene etter 9. runde

Skrevet av
More from Villmarksliv
Bli med på leik
Nå kan du lytte til den aller første episoden av Naturfotopodden. Den...
Les mer
0 replies on “Spenning til siste innspurt”