Åtte av ti runder – Hellang leder fortsatt

Fiskeørn
FISKEØRN VED TJERNET: Tor Lillevold fikk både «Gull» og «Månedens bilde»-utmerkelsen for dette bilde i runde 8 i NM i Naturfoto 2022.

«Terneflukt» signert Tor Lillevold ble både rundens beste bilde og kåret til «Månedens bilde» av juryen.

«Et Nydelig svart-hvitt bilde. Estetisk, flott komposisjon og kledelig uskarphet, skriver juryen om bildet.

Torstein Wremer kaprer andreplassen i den åttende runden, med «Fiskeørn ved tjernet». Med 9,2 poeng holder det også til gull.

En fin komposisjon som juryen likte godt. Selv om fiskeørna flyr «ut av bildet», så løftes bildet av at den flyr mot den lysere «åpningen» til høyre i bildet.

Rundens tredje gullbilde går til Christel Eide.

– Et nydelig fotografi tatt av noen som visste hva de var på jakt etter. Estetisk og velkomponert, er kommentaren fra juryen.

Hellang øker

Sammenlagt øker Bjørn Erik Hellang forspranget til nummer to etter den åttende runden. I runde sju var forspranget kun 1,9 poeng ned til andreplassen. Nå har det økt til 6,35 poeng. På andreplass etter runde åtte har Arne K. Mala så vidt har sneket seg forbi Jarl Kjetil Johnsen. Det er nå kun 0,15 poeng som skiller disse to.

På topplisten sammenlagt etter åtter runder, har Christel Eide klatret en plass fra åttende til sjuendeplass.

Gjestedommer

For første gang i konkurransens historie benyttet vi muligheten til å invitere inn en gjestedommer, som var Tom Dyring. Muligheten for gjestedommer ble inkludert i reglene i fjor, men ble altså først benyttet nå. Gjestedommeren deltar på lik linje som de faste jurymedlemmene.

Runde åtte oppsummert

Totalt ble det levert inn 225 bilder fra 77 fotografer, som resulterte i tre gull, åtte sølv og 34 bronse. Det gjorde at 20 prosent av bildene ble premiert, mot et snitt hittil i år på 30 prosent. Oppsummert: En god gullrunde, men en noe svakere runde på de andre metallene med andre ord.

Klikk her for å se resultatene for runde 8/2022

Klikk her for å se sammenlagtresultatene for runde 8/2022

Klikk her for å se sammenlagtresultatene etter 8. runde

Skrevet av
More from Hallvard Lunde
Fem gull og full spenning
Jan R. Olsen vinner runde 5 2023 i NM i Naturfoto etter...
Les mer
0 replies on “Åtte av ti runder – Hellang leder fortsatt”