Hi- og reirfoto

NM i Naturfoto har i år strammet inn reglene rundt hi- og reirfoto. Formålet har vært å unngå at sårbare arter blir utsatt for unødvendige forstyrrelser. Juryen har valgt å tolke regelen strengt. Det innebærer at det i praksis blir svært vanskelig å inkludere bilder av for eksempel fjellrev og bilder fra fuglefjell i konkurransen. Juryen ser likevel at det er mulig å ta bilder i nærheten av reir og hi på en skånsom måte som dyrene ikke forstyrres av. Juryen vil derfor fortløpende evaluere denne regelen for å se på om det er nødvendig med en presisering/justering eller praktisering av regelen i løpet av året. Regelen vil uansett bli grundig evaluert med tanke på reglene for 2023.

Regel 4 som inneholder formuleringen om hi- og reirfoto:

4. Bilder av dyr i fangenskap eller opptak der naturen er uakseptabelt forstyrret/voldt skade på, kan ikke delta. Hvis det kan være grunn til tvil, skal fotografen redegjøre om hvilke forhold et bilde er tatt under. Hi- og reirfoto bedømmes ikke.

Reglene for NM i Naturfoto i sin helhet finner du her.

Skrevet av
More from Hallvard Lunde
Bli med på leik
Nå kan du lytte til den aller første episoden av Naturfotopodden. Den...
Les mer
0 replies on “Hi- og reirfoto”