Slik blir reglene for NM i Naturfoto 2022

NM i Naturfoto
NM i Naturfoto arrangeres hvert år av Villmarksliv.

Reglene for NM i Naturfoto gjennomgikk en stor oppdatering foran 2021-konkurransen. For 2022 er det gjort både noen store og noen små endringer.

Den største endringen er at vi har fått et nytt system for innlevering av bilder til konkurransen. Det betyr at du slipper en del logistikk rundt navngivning og opplasting av bilder til konkurransen. Nå skjer alt via nettsiden www.nminaturfoto.no. Det gjør at du som deltager kan laste opp bilder i god tid før konkurransen, men samtidig endre bildene helt fram til fristen.

Datoen for innlevering av bilder er flyttet fra 15. til den 10. i måneden. Målet er at vi skal få bildene fra runden på trykk i Villmarksliv en utgave tidligere enn i dag.

Nytt er også poengsystemet. I dag har vi hatt et system som går til maksimalt 60 poeng. 0–45 poeng har blitt avgitt gjennom 10 runder. Inntil 15 poeng har blitt tildelt i en siste «finalegullrunde», der «Årets naturbilde» og «Årets naturfotograf er kåret».

Nå endrer vi poengsystemet til et 0-10-system. Poeng deles ut etter følgende skala gjennom ti runder:

  • 0 poeng: Utenfor konkurranse
  • 1-4,99 poeng: Poenggivende i sammendraget
  • 5,00-6.99 poeng: Bronse
  • 7,00-8,99 poeng: Sølv
  • 9,00-10 poeng: Gull

«Årets gullbilde» og «Årets naturfotograf» kåres som før i en siste finalerunde, der det deles ut inntil 3 poeng til årets «Gullbilder». Altså bilder som har fått karakter 9 eller mer.

I tillegg har juryen valgt å stramme ytterligere inn rundt hi og reirfoto. Slik bilder blir ikke bedømt i 2022 og vil få 0 poeng.

Legg også merke til at i år teller alle poeng i sammendraget.

Regler for NM i Naturfoto 2022 finner du her

NM i Naturfoto
NM i Naturfoto arrangeres hvert år av Villmarksliv.

Skrevet av
More from Villmarksliv
Klart for stjernekamp
NM i Naturfoto 2023 starter med ny deltagerrekord og med tre tidligere...
Les mer
0 replies on “Slik blir reglene for NM i Naturfoto 2022”